Deventer wijzigt voorwaarden kavelverkoop


Deventer kavels zijn volop in trek. Om die reden wijzigt de gemeente de standaard voorwaarden bij de uitgifte van kavels. Voortaan kunnen belangstellenden 6 maanden een optie nemen op een kavel. Na besluitvorming moet de koop binnen 3 maanden rond zijn.

Tijdens de economische crisis werden weinig kavels verkocht. Om potentiële kopers destijds tegemoet te komen zijn de regels aangepast, en konden mensen een kavel 5 maanden reserveren voordat ze een optie namen van 5 maanden. Na besluitvorming kregen ze bovendien nog een half jaar de tijd om de koop te laten passeren bij een notaris. Dat verandert nu.

Aan de slag
Wethouder Rob de Geest: “We merken gelukkig dat kavels weer in trek zijn en snel verkocht worden. Ook omdat mensen hun eigen woning sneller verkopen, laten we de reserveringstermijn vervallen en verlengen we de optietermijn met een maand. Zo wordt de totale doorlooptijd korter, maar blijft er genoeg tijd over om een keus te maken en aan de slag te gaan met vergunningen en de hypotheekaanvraag.”

Termijn
In de oude situatie hadden mensen nog een half jaar de tijd voordat de koop bekrachtigd werd bij de notaris. In de nieuwe voorwaarden gaat deze termijn naar 3 maanden. De totale doorlooptijd wordt zo verkort van maximaal 16 maanden naar 9 maanden. Verlenging van die periode kan, maar dan wordt er rente in rekening gebracht.