06 oktober 2015

Meekijken met … De familie Brouwer bouwt op Het Eikendal-Zuid


De familie Brouwer bouwt voor de 4e keer zelf een huis, deze keer op Het Eikendal-Zuid. Vanuit Brabant gaan ze terug naar Deventer. In deze serie kijken we mee tijdens de ontwikkeling van hun droomhuis. Deze keer een blik op het ontwerp en het interieur.

De woning heeft een modern-klassieke stijl. Baksteen wordt gecombineerd met hout en grote raampartijen. Samen met de architect, Bob Manders uit Oisterwijk, hebben zij de basis gelegd voor hun huis op Het Eikendal.

Pinterest
Op Pinterest werd de nodige inspiratie opgedaan en gedeeld. “Om de architect een beeld te geven van onze ideeën hebben we moodboards gemaakt. Eerst is er een vlekkenplan van het huis gemaakt en vervolgens hebben we inspiratie gedeeld voor elke ruimte in het huis. En natuurlijk van architectuurstijlen die ons aanspreken.”

Aan de slag
“Op basis hiervan en de plusminus honderd uitgangspunten die we hadden omschreven, is de architect aan de slag gegaan met de 1e schetsen. Vervolgens heeft hij een 3D-animatie gemaakt, zodat je kunt zien hoe de ruimtes in balans zijn. Ook zagen we goed de zichtlijnen, hoe de ochtendzon valt en hoe mooi het ontwerp past binnen de omgeving.”

Droomhuis
Al met al is het een droomhuis geworden. De sleuteloverdracht laat niet lang meer op zich wachten, want de familie Brouwer bouwt prefab. Dit betekent dat onderdelen van het huis zijn klaargemaakt in een werkplaats en op de bouw in elkaar worden gezet. Het volgende artikel staat in het teken van de bouw.