28 december 2015

Meekijken met… De familie Brouwer bouwt op Het Eikendal-Zuid


De familie Brouwer bouwt voor de 4e keer zelf een huis, deze keer op Het Eikendal-Zuid. Vanuit Brabant gaan ze terug naar Deventer. In deze serie kijken we mee tijdens de ontwikkeling van hun droomhuis. In deze editie blikken we terug op de afgelopen periode en wordt de laatste punt op de i gezet, de kerstboom.

Al terugkijkend is het snel gegaan voor de familie Brouwer. In oktober 2014 verkochten ze hun huis en ruim 14 maanden later nemen ze definitief intrek in hun gloednieuwe woning. “De tijd is voorbij gevlogen”, zegt Peter Brouwer. “In de 2e week van februari tekenden we bij de gemeente het koopcontract en nu is het klaar.”

Eindresultaat
“Het huis stond binnen een paar dagen, maar toen was het verre van af. Toen kwamen alle werklui om de afbouw te doen, van de elektriciteit, de aanleg van de badkamer en de keuken tot de vloerenlegger. Soms stonden er wel 6 busjes voor de deur. Een hectische maar mooie periode, want het eindresultaat begon steeds duidelijker zichtbaar te worden.”

Finetunen
Vanaf mei was het echtpaar bezig met de invulling van de details. “Dat gaat echt ver hoor, van de deurklinken en knopjes op de kasten tot de kleur en de diepte van de voeg en het bereik van de wifi in huis. Als je dan toch de mogelijkheid hebt om alles naar eigen hand te zetten. Elke keer als iets af was, zoals de badkamer, voelde het alsof we een cadeautje mochten uitpakken.” Natuurlijk ging het soms niet allemaal van een leien dakje.

Ervaring
De opgedane ervaringen worden met regelmaat gedeeld met bouwende buren. “Het leuke is dat bijna iedereen zich in een ander stadium begeeft, zo leren we van elkaar. Sowieso is Het Eikendal nu al een leuk buurtje. Jong en oud nemen hun intrek op Het Eikendal-Zuid, van jonge stellen tot opa’s en oma’s. En alles daartussen. Ja, wij gaan ons hier zeker thuis voelen.”

Kerst
Inmiddels is de verhuizing achter de rug en heeft de familie Brouwer intrek genomen in haar droomhuis. “Natuurlijk moeten er nog steeds puntjes op de i, maar we wonen er en de piek staat op de kerstboom, dus wij gaan van de feestdagen genieten in ons nieuwe huis.”