28 september 2015

Meekijken met … De familie Brouwer bouwt op Het Eikendal-Zuid


De familie Brouwer bouwt voor de 4e keer zelf een huis, deze keer op Het Eikendal-Zuid. Vanuit Brabant gaan ze terug naar Deventer. In deze serie kijken we mee tijdens de ontwikkeling van hun droomhuis.

Voor de 4e keer zelf een woning bouwen, dat is niet niks. “Dit is de 3e keer dat we bouwen in Deventer. De afgelopen jaren hebben we in Brabant gewoond in verband met het werk. Het werk biedt ons nu de gelegenheid om weer terug te gaan naar onze roots.”

Deventer
Waarom Deventer? “We hebben ook naar woningbouwlocaties in de omgeving gekeken, toch was de keuze voor Deventer niet zo moeilijk. Hier liggen onze roots en Het Eikendal voldeed precies aan onze wensen. Rustig, veel natuur, maar toch de stad om de hoek. Toen er kleinere kavels werden aangeboden, klopte alles.”

Zelfbouwers
De Brouwers zijn echte zelfbouwers. “Projectmatig werken is ons niet vreemd en we houden van uitdagingen, misschien is het de verklaring dat we weer voor zelfbouw kiezen. De ervaringen van de vorige keren nemen we mee in dit huis.”

Nadenken
Dat betekent dat er goed is nagedacht over de indeling van het huis. “De keuken is het centrale middelpunt van het huis, daar leven en werken we, met uitzicht op het prachtige park van Het Eikendal. In de woonkamer sluiten we de dag meestal af, zittend bij de open haard met een goed glas wijn. Zo hebben we het huis stap voor stap ingedeeld.”